Fațete dentare din compozit – 2

Fațete dentare din compozit – 2

Despre fațete dentare din compozit am discutat într-un caz prezentat anterior – aici.

Fațete dentare din material compozit - dentist Cluj - dr. Dumitru Muntean

În cazul de față leziunea carioasă s-a extins destul de mult la nivelul incisivilor centrali. Aceasta a devenit o problemă atât de ordin estetic cât și social pentru pacientă. Am discutat mai multe opțiuni și am decis împreună cu pacienta că cel mai potrivit pentru cazul ei ar fi fațetele dentare din compozit. Acestea au avantajul că sunt executate în cadrul unei ședințe la cabinet, fără a fi necesară implicarea tehnicianului dentar.

Fațete dentare din compozit – tratament într-o singură ședință

Provocarea în acest caz a fost păstrarea vitalității dintelui (leziunea carioasă era foarte aproape de nerv și exista riscul afectării lui) și reconstruirea estetică a incisivilor. Microscopul operator este util în astfel de cazuri deoarece magnificația ne ajută la înlăturarea cu precizie maximă a țesutului carios. În plus acesta face posibilă refacerea dintelui în cele mai mici detalii. Toate aceste aspecte se reflectă la final într-un zâmbet natural.

Fațete dentare din material compozit - dentist Cluj - dr. Dumitru Muntean

Recomandare mea:

Fațetele dentare din compozit reprezintă o soluție funcțională și estetică rapidă, însă acestea sunt indicate într-o serie specifică de cazuri clinice. Dexteritatea medicului dentist este elementul-cheie pentru succesul rezultatului final atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.


Citiți și articolul despre obturația estetică de pe dinții frontali – aici.

Vă invit să urmăriți pagina de facebook Dr.Dumitru Muntean.