Prima consultatie la medicul dentist

Cel mai dificil este să te decizi să îți faci o consultație la dentist

Din observațiile mele, suferințele prin care trec pacienții până decid să ajungă la medicul dentist sunt mult mai mari decât disconfortul din timpul tratamentului. Cel mai greu este să îți găsești un dentist în care să ai încredere și să ajungi la el în cabinet. Mai departe problemele tale sunt grija medicului și tot ce trebuie să faci este să ții cont de recomandările primite.

Dumitru Muntean dentist Cluj prima consultatie

Ce se întâmplă la prima consultație?

La recepție vei primi un chestionar medical cu o serie de întrebări. Acesta are rolul de a informa medicul despre starea ta generală de sănătate. Informațiile despre potențialele alergii, afecțiuni cronice, tratamente anterioare, sunt foarte importante pentru stabilirea diagnosticului și a planului de tratament.

Următoarea etapă a consultației are loc în sala de tratament și începe cu o discuție medic-pacient pentru a înțelege cu ce aș putea fi de ajutor. Examenul clinic ce urmează va scoate în evidență o serie de simptome, care mă vor ghida spre un diagnostic. Uneori, voi avea nevoie de informații suplimentare și vom face, în sala de alături, radiografii dentare.

La toți pacienții noi le voi realiza un set standard de fotografii dentare, care vor fi folosite pentru documentare, monitorizare și nu în ultimul rând, comunicarea medic-pacient.

Dumitru Muntean radiografie dentist cluj Plopilor

Planul de tratament

Scopul final al consultației este să stabilm un plan de tratament complet. În baza informațiilor obținute în urma discuției cu pacientul, examenului clinic și radiologic, voi defini un plan de tratament ce conține toate problemele dentare identificate și costurile aferente. În felul acesta, vom avea o viziune de ansamblu asupra situației și vom ști mereu care sunt următorii pași pe care trebuie să-i urmăm.
Problemele depistate sunt analizate și discutate, folosind fotografiile dentare realizate anterior. Pentru mine este foarte important ca pacientul să înțeleagă situația în care se află și ce ar trebui să facă pentru a o depăși.

Odată ce am stabilit care este planul de tratament, rămâne să discutăm ordinea și intervalul programărilor. Vom începe cu problemele acute, dar vom ține cont și de viziunea de ansamblu, definită în planul de tratament. Durata ședințelor și data programărilor va fi stabilită de comun acord.

Nimic din ceea ce se întâmplă la prima consultație nu doare, aceasta are scop informativ.

Prima programare include doar consultația și stabilirea unui plan de tratament. Nu obișnuiesc să fac nici o intervenție, decât în situații de urgență, atunci când pacientul se adresează cu durere.

 Pentru programări :

✆ 0742 936 961

▸ str.Șesului nr.23 Cluj-Napoca (în cadrul Clinicii ImplantArt)

Vă invit să vă convingeți că stomatologia poate fi altfel! 

 

Citește și articolul: Cea mai bună pastă de dinți este … 

Urmărește pagina de facebook Dr.Dumitru Muntean

Leave a Reply

Your email address will not be published.