Reabilitare estetică

Reabilitare estetică

În cazul de față pacienta și-a dorit o reabilitare estetică a zâmbetului, o îmbunătățire a aspectului. Era deranjată de: discromia incisivului central stâng (culoarea mai închisă a acestuia din cauza materialului învechit folosit la tratamentul de canal, făcut anterior în alt cabinet), asimetrie, plombe evidente și nuanța mai galbenă a dinților.

Primul pas a fost igienizarea completă pentru a înlătura toate depunerile de pe suprafața dintelui. Aceasta a presupus: detartraj supra și subgingival la microscop, periaj profesional și airflow. Despre aceste manopere va apărea în curând un articol pe blog: ce presupun, când sunt indicate și care sunt rezultatele la care vă puteți aștepta.

Următoarea etapă a fost – schimbarea culorii dinților prin albirea dentară completă pentru a obține culoarea finală pe care și-o dorește pacienta.

Dumitru Muntean - obturatie dentist cluj

Am continuat cu tratamentele restaurative pentru o reabilitare estetică corespunzătoare:

  • obturațiile vechi au fost înlocuite pentru a corespunde exigențelor estetice
  • coroana din ceramică feldspatică a fost folosită pentru a schimba forma și culoarea incisivului central stâng
Înainte și după reabilitarea estetică

Rezultatul final: un aspect natural al danturii prin doar câteva manopere minim-invazive. Reabilitarea estetică este o problemă complexă, însă putem găsi împreună soluții simple și eficiente pentru un rezultat excelent.


Vă invit să vă convingeți că stomatologia poate fi altfel. Pentru programări sunați la numărul ✆ 0742 936 961

Urmăriți pagina de facebook Dr.Dumitru Muntean pentru mai multe informații utile.