Servicii stomatologice

Servicii stomatologice

Serviciile stomatologice complete presupun tratarea afecțiunilor existente și menținerea rezultatelor prin prevenție. Abordarea minim-invazivă este unul dintre principiile după care mă ghidez în formularea unui plan de tratament și implementarea acestuia, iar utilizarea microscopului operator mă ajută în acest sens.

Consultație
(150 lei)

Consultație și plan de tratament cu utilizarea microscopului operator – 150 lei
Prima programare este dedicată evaluării stării sănătății orale. Consultația presupune: examenul clinic cu utilizarea microscopului operator, fotografii dentare (documentarea cazului, comunicare și evaluarea evoluției în timp), radiografii și modele de studiu (dacă sunt necesare), și stabilirea unui plan de tratament. Acesta va conține manoperele recomandate, opțiunile posibile, costurile aferente și timpul de execuție.
Igienizare Igienizare completă cu utilizarea microscopului operator
Scopul manoperei este înlăturarea tuturor depunerilor de pe suprafața dentară: atât supragingival, cât și subgingival. Presupune efectuarea unui detartraj cu ultrasune la microscop, periaj profesional si airflow. Avantajul magnificației oferită de microscop se reflectă în precizia și eficiența tratamentului, cu mai puțin disconfort pentru pacient.
Albire Albire dentară profesională
Albirea dentară urmărește obținerea unei nuanțe cât mai deschise posibil pe dinții naturali cu un rezultat stabil în timp și fără durere.
Fațete
Fațete cu prepararea dintelui la microscop
Fațetele dentare sunt indicate atunci când dorim să modificăm forma și/sau culoarea dinților. Acestea pot fi din material compozit (tehnica directă – în cabinet) sau ceramică (implică laboratorul de tehnică dentară). Avantajul preparării microscopice este: sacrificiul minim de țesut dentar (mai puțin de 1 mm), precizie și stabilitate pe termen lung.
Obturații Obturații (plombe) cu utilizarea microscopului operator
Plomba are rolul de a completa o lipsă de țesut dentar. Pe lângă partea funcțională, aceasta trebuie să aibă și un aspect estetic excelent. Utilizarea microscopului operator ajută la înlăturarea completă a țesutului cariat și reconstrucția exactă a dintelui natural.
CoroaneCoroane parțiale (inlay/onlay/overlay) cu utilizarea microscopului operator
Rolul coroanelor dentare este refacerea părților lipsă ale dinților și protejarea lor ulterioară de fracturi dentare. Acestea sunt confecționate din ceramică și odată fixate formează un corp comun cu dintele tratat.
Coroane dentare (metaloceramică, zirconiu, emax) cu utilizarea microscopului operator
În cazul unor distrucții coronare masive, acest tip de coroane acoperă în totalitate suprafața dintelui vizibilă în cavitatea bucală.
EndodonțieTratament endodontic cu utilizarea microscopului operator
Atunci când caria ajunge la nivelul pulpei dentare aceasta se infectează și inflamează provocând durere. Scopul tratamentului endodontic este dezinfectarea și obturarea completă a sistemului de canale. Cu ajutorul microscopului vom crea un acces minim invaziv către pulpă (nerv) și identifica toate canalele. Folosim sisteme de preparare și obturare de ultimă generație.
ExtracțiiExtracții dentare cu utilizarea microscopului operator
Atunci când dintele este afectat într-un mod irecuperabil voi folosi tehnici de extracție minim-invazive pentru a păstra un volum osos maxim. Recuperarea post-operatorie este mai rapidă cu disconfort minim.
ImplanturiImplanturi dentare
Implanturile dentare reprezintă o soluție bună pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea reprezintă o rădăcină artificială integrată în osul mandibular sau maxilar, pe care ulterior se va înfileta o coroană dentară.